Over Roos

Het is geweldig om te horen dat klanten hebben genoten van mijn creaties...

Banketbakkerij Roos, gevestigd in het hart van Bergen Noord-Holland, is opgericht in 1896 en is de oudste nog bestaande winkel van Bergen!

Jarenlang werd het bedrijf gerund door de familie Roos.
Oprichter Hendrikus Roos heeft de winkel tot 1923 geleid waarna deze werd overgenomen door Frits Roos, die vervolgens bijna 25 jaar lang het gezicht was van de bakkerij. In 1957 nam Henk Roos het stokje over en hij was hiermee de derde en laatste generatie van de familie die jarenlang eigenaar is geweest. Pas in 1990 werd de bakkerij uiteindelijk overgenomen door iemand buiten de familie, door Dirk Marcussen, en in datzelfde jaar startte de 16-jarige Elco Oudshoorn als werknemer bij de banketbakkerij van Bergen die inmiddels bijna 100 jaar bestond. Zijn eerste werkdag bestond uit de hele dag appels schillen, maar in de vijftien jaar dat Elco werkzaam was bij de bakkerij volgde hij de banketbakkersopleiding en deed een schat aan ervaringen op. In 2005 werd het harde werken beloond met de overname van Banketbakkerij Roos, nog steeds de lekkerste winkel van Bergen!

Elco Oudshoorn: “De banketbakkerij is niet mijn werk maar is mijn passie. Het is bijzonder hoe je van bepaalde ingrediënten zulke mooie en lekkere producten kan maken. Nog steeds vind ik dit het meest bijzondere aan mijn vak”.

Om een winkel meer dan 100 jaar te laten bestaan is vakmanschap nodig. Over smaak valt te twisten, over kwaliteit niet. “We zorgen er altijd voor dat er een divers aanbod is, passend bij het moment in het jaar. Om de kwaliteit van onze taarten, koekjes en alle andere producten te waarborgen maken we alleen gebruik van de beste en verse ingrediënten en gaan we hier op een verantwoorde manier mee om” vult Elco aan. Bij Banketbakkerij Roos kunt u op elk moment terecht voor de heerlijkste gebakjes, met het beste fruit en meest verse slagroom!